Hallo!
Vanmorgen zijn wij naar de markt geweest op de hoofdstraat in Ubud.
Het was daar erg druk, heel veel kraampjes, en heel veel mensen die je wat aan willen smeren.
Erg leuk! Haha.
Daarna hebben wij een man gevraagd om ons naar Bali Butterfly Park te brengen, alleen was dat 2 uur rijden en daar hadden we niet zoveel zin in.
Dus zijn we met deze man naar Bali Bird Park gegaan (zie foto's) tevens zit daar de Bali Reptile Park bijaan. Dit was echt super leuk. Mooie vogels, en enge slangen :D
Daarna heeft onze taxi chauffeur ons naar een paar plaatsjes gebracht waar dingen zelf worden gemaakt. We zijn eerst afgezet bij een ‘bedrijf' dat zilver en goud maakt. We zijn daar ook binnen geweest en echt alles wordt gewoon met de hand gemaakt. Van oorbellen tot kettings en ringen. Echt heel apart want in Nederland wordt alles natuurlijk gewoon met machines gemaakt. Dit was dus heel heel vreemd om te zien. We kregen van de vrouw die ons daar rond leidde. Een doekje waarmee je je zilver en gouden sieraden weer mee kan polijsten zeg maar.. nou echt. Wonderbaarlijk! Dat spul werkt echt. Ze vroeg toen wij in de polijst afdeling waren of wij onze trouwringen wouden laten polijsten omdat er wat krasjes op zaten. Wij daar de ringen afgeven.. even later kwam ze terug nou WOUW! De ringen zijn nu nog mooier dan toen we ze kochten!
Daarna zijn we naar een kledingmakerij gegaan. Ook daar wordt alles met de hand gedaan. Daar wordt 1 hele dag gewerkt voor maar 1 meter tapijt. Daar moet je dus een hele dag voor werken.
De printen op de kleden en kleding wordt met warme was gedaan. Dus alle bloemetjes en dingen op kleding wordt er met de hand op ‘getekend'.
Daarna zijn wij naar een gallerij geweest met allemaal schilderijen die gemaakt zijn door Balinesen. De gallerij was echt mega groot met PRACHTIGE schilderijen. We weten niet precies wat het koste naar als we meer bagage ruimte hadden hadden we vast wel wat gekocht.
Vervolgens zijn wij naar een houtsnijwerk gallerij gegaan. Daar maken ze allerlei soorten beelden gewoon uit hout. Dat kappen ze er met de hand uit. Het waren verschillende soorten hout. En wat ze er van maken is echt heel bijzonder. Een steigerend paard van 2 meter hoog. Dolfijnen beelden en olifanten. En dit alles gewoon uit één stuk hout. Ze hadden er ook een soort olifanten schilderij uit hout voor aan de want. Van 2 meter breed en 1 meter hoog, daar hebben ze 6 maand over gedaan. Er stond echt de wereld van dat spul, dus moet je nagaan hoeveel werk daar allemaal in zit.
Vanavond gaan we weer uit eten in hetzelfde restaurant. En ja, martin neemt weer de sparerib. Wat een boer niet kent, vreet die niet. En ik.. ik ga denk ik vanavond gewoon voor spagetti bolognese. En als desert zo'n heerlijke chocolate brownie. En martin voor 2 scheppen vanille ijs :D hahaha.
Morgen vertrekken we om 10 uur lokale tijd naar Lovina (noord-bali) we gaan dan ook een paar tussenstops maken, dus daar worden weer een paar mooie foto's gemaakt.
Als we internet in het hotel van Lovina hebben horen jullie morgen weer van ons!
Tot horens
We kijken steeds uit naar jullie berichtje , heel leuk om dat allemaal zo te lezen. en leuke foto's. Wij hebben de hele dag al regen , en koud brrrrrrr .echt herfst.morgen een goede reis naat Lovina. groetjes Pa en Ma , slaap lekker.
Hoi Claudia en Martin,zo te zien hebben jullie het heerlijk daar.Fijn dat jullie ons mee laten genieten.We lezen met plezier jullie verhalen,en wat mooie foto:s...Ga zo door zou ik zeggen .Groetjes Willie
We zijn blij dat jullie goed zijn aangekomen (op de plaats van bestemming) En hopen dat het eten daar ook zo lekker is. Nog lekker genieten van al dat moois. groetjes van hier. Pa en MA . SLAAPSE
Ik weet nu ook waar wij volgend jaar op vakantie gaan, haha!! Wat super mooi daar zeg!!!
En jullie vermaken je ook wel zo te lezen.
Elke middag zit ik weer op de mail om te kijken of er al een nieuw verhaal en niewe foto's op staan!! erugg leuk!
Veel plezier nog..........
groetjes Carina en Ronald
Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.
Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.