Martin & Claudia / Bali

dag 5 van ubud naar lovina

Haai!

Vanmorgen zijn wij om 9 uur opgestaan. Koffers ingepakt en om kwart voor tien hebben wij uitgechecked. Om tien uur zou onze taxi chauffeur komen.. Er was ook een taxi om 10 uur, ook voor ons, maar niet de chauffeur die we hadden. Dus wij waren beiden een beetje huiverig of het wel goed zou komen, ja je weet maar nooit. Martin heeft nog naar zijn taxipas gevraagd. Die had hij wel. Dus dat scheelt, nu bleek dat hij een goede vriend was van onze oude chauffeur.

Later vonden we het toch niet zo erg dat hij ons reed, want hij sprak een heel GOED woordtje engels. En dat is natuurlijk wel erg fijn.

De eerste stop die wij maakten was bij een tempel (zie foto's) deze tempel lag in een heel diep dal. Je moest op de heenweg 315 treden naar beneden. Dat was nog wel te doen. Totdat we weer omhoog moesten. OH MY GOD. Dat was echt, niet te doen voor ons beiden, daar hebben wij ja geen conditie voor! Haahaa. Enfin, het was wel erg mooi om te zien, we moesten ook weer een Sarong om, dit moet gedragen worden in een tempel. Dit keer kreeg Martin een blauwe en ik een Roze in plaats van andersom haha.

De volgende stop die we maakten was bij de Fruit Plantation. Dat is een plek waar ze fruit en koffie verbouwen, met balinese koffiebonen. Ze hadden daar verschillende bomen met fruit e.d. ananas planten, bananenbomen, passievrucht bomen en zelfs de KANEEL boom. Hoe gaaf is dat :D

Daar groeien aan de bomen dus de koffiebonen. Ze hebben daar in de plantation een dier in een hok zitten, die pikt de beste bonen eruit, eet ze op, poept ze uit en daar maken ze echte balinese koffie van. En ja, Clau heeft het geproeft, en het was erg lekker! Martin luste het natuurlijk niet :D ze hadden daar ook een winkeltje waar je alle zelfverbouwen fruit en koffie kon kopen, wij hebben een zakje cinnamon (kaneel) meegenomen. Er was ook een plek waar je fruit kon proberen, was erg lekker. Later konden wij dus de koffie, en 2 soorten thee proberen. Citroen en Gember thee.

De volgende stop die wij maakten was bij Mount Agung. Een vulkaan gebergte. Wauw wat was dat prachtig zeg. We hebben daar in een restaurant gezeten die uitkijkt op de berg. Wat was dat prachtig.

Na een tijdje zijn wij verder gereden naar Lovina, heuveltje op heuveltje af. Echt verschrikkelijk daar door die bergen dat gescheur. Echt anderhalf uur in de achtbaan leek het wel. En om de 5 bochten zowat een ongeluk, maar goed. Om 3 uur 's middags kwamen wij aan bij het hotel. WAUW wat een rust. Mooie omgeving mooie natuur (zie foto's) aan de zuidkant zien we de bergen, en aan de noordkant de zee. Achter het hotel ligt het strand en dus ook de zee. Het grenst aan het resort. We hebben een prachtige kamer en het is hier heerlijk, nu begint het vakantie gevoel ECHT te komen nu we het drukke Ubud hebben verlaten.

Hier gaan we even van genieten, morgen gaan we waarschijnlijk een scootertje huren. De hele dag voor 8,60, dat is niet zo duur haha.

We houden jullie op de hoogte.

Liefs.

P.S. REST VAN DE FOTO'S VOLGEN MORGEN WAARSCHIJNLIJK.

ZITTEN NU IN HET RESTAURANT EN DE ACCU IS BIJNA LEEG VAN DE LAPTOP

EXCUSES :)

Martijn en Saskia

Leuk verhaal weer :)
Blij dat jullie er lekker van genieten. Zo te lezen, is het ook een prachtig land!
Geniet er van!!!

Liefs Martijn en sas en een dikke lebber van de doggies!!!
Ja, met Bailey gaat het goed :)